Prekvapenie: Every moment that I think of you

Dnes sme si pre vás pripravili malé „bromance“ prekvapenie z ďalekej Číny. Keď som v roku 2021 prvýkrát videla tento krátky filmík bola som si istá 2 vecami: 1. Káčatku sa páčiť nebude a 2. aj napriek tomu ho musím prepašovať do nášho „to do list“, hoc som si plne uvedomovala všetky jeho nedostatky. Medzi tie najväčšie patrí nezvyčajná (nechcem tvrdiť, že zlá, pretože zámer je zámer a ja ako divák ho rešpektujem) práca s kamerou. Snaha vytiahnuť dôležitosť daného momentu spomalením a zaostrením obrazu mi prišla rušivá a v mojich očiach mala opačný efekt, v aký dúfali. Problémom boli tiež slabšie herecké výkony a občas až neznesiteľne otravná hudba v pozadí.

Tak a teraz, prečo som tak veľmi chcela, aby sme to aj napriek obrovskému množstvu negatív robili? Pretože z celého srdca milujem príbehy o dospievaní a o vznikajúcej prvej láske. Vykresľujú nám totiž život s tak nádejnou budúcnosťou, že ma to prenesie späť do mojich školských čias k mojej prvej školskej láske. Pripomínajú nám fakt, že už od detstva toho od života očakávame veľa a túžime po nádejnej a žiarivej budúcnosti.

Príbeh sa zameriava na dvoch stredoškolákov, úplné protiklady, a ich dobrodružstvo. Obaja majú tomu druhému, čo ponúknuť a práve tento fakt vedie k silnej a intenzívnej bromance atmosfére a vytvoreniu silného priateľstva. Úprimne verím v to, že keby bol daný počin natáčaný niekde inde, z bromance by sme dostali plnohodnotnú BL romancu. Keďže sa obláčik citov vznáša celým ich príbehom.

Po obsahovej stránke bolo dielo natočené s veľkou starostlivosťou a snahou ukázať vývoj silného puta medzi dvoma mladými chlapcami bez akéhokoľvek sexuálneho podtónu. Napriek tomu nám zostáva nádej, že možno raz ich vzťah dospeje k naplneniu a stane sa prijateľným. Myslím, že práve to bolo hlavným posolstvom tohto príbehu.

A záverom, jedna z mojich obľúbených pasáží: A hoc svet vonku ovládol chaos my sme sa cítili neskutočne bezpečne, pretože sme mali na opačnom konci linky toho druhého.“

A teraz zopár slov odo mňa, Škaredého Káčatka!

Musím povedať, že keď som si prechádzal MDL, určite by som v minulosti nepovedala, že sa do tohto mini seriálu pustím, ale keď Susannah má tak krásne oči!

V tomto závidím Susannah, pretože ona skutočne dokáže nájsť pozitíva a hlavne krásu skutočne všade! Ja čím som staršia, tým som kritickejšia a preto sa mi tento projekt…až tak nepáčil? Aby som to upresnila, nie je to tak, že ho nenávidím, ale chýba tomu to čaro špeciálnosti. Myslím, že námet je skvelý, ale bol limitovaný rozpočtom produkcie – na to som v poslednej dobe veľmi háklivá. 

Dobre viete, že milujem školskú romancu a skutočne je ten námet dobrý, ale chce to ešte niečo. Možno pokračovanie? 

V každom prípade sa nenechajte mojou recenziou odradiť. Každý máme iný pohľad na veci, takže kto vie? Možno si tento projekt zamilujete! 

Prajeme Vám príjemné sledovanie

Škaredé Káčatko a Susannah

K hardsubom sa dostanete pomocou tohto linku – TU!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *