Dokončený preklad: My Beautiful Man: Eternal

Ahojte,

v sobotu 20. 11. 2021 o 19:28 sme spoločne, ako veľká šťastná rodinka vstúpili do sveta japonského BL prostredníctvom prvej série My Beautiful Man. A bola to parádna jazda, ktorá v každom ohľade predčila moje očakávania. Už počas sledovania prvej série som tušila, že ak táto dvojica dostane dostatok priestoru vtiahne nás do svojho dokonalého sveta a už nikdy nepustí. Spočiatku ma veľmi mrzelo, že prvá séria nebola tak oslavovaná a známa, ako by si zaslúžila, no ruku na srdce. V roku 2021 by sme prekladateľov BL na discorde spočítali na jednej ruke. Odvtedy sme však už ako komunita ubehli kus cesty a rovnako ako druhá (taktiež dokonalá) séria My Beautiful Man S2 obohatila japonskú BL tvorbu sa rozšírili aj naše rady. Aj tomuto faktu vďačíme za popularitu a lásku, ktorej sa filmu My Beautiful Man: Eternal dostáva.

Film bol jedným slovom – DOKONALÝ. Aj keď, ani toto slovo nie je dostačujúce na opísanie toho, čo si pre nás pripravili. Tak, ako sa dalo od Japoncov očakávať, vložili do toho 120 % a naservírovali nám perfektný filmový zážitok.

Vizuálna stránka filmu je premyslená do najmenších detailov a už od prvej sekundy nás celým filmom sprevádzajú spomienky na prvú a druhú sériu. Nenápadne na nás striehnu a čakajú na veľkolepé finále filmu, ktoré mi vyrazilo dych a dohnalo ma k slzám (skutočne, nežartujem). Ani vo sne by som si nepredstavila lepší spôsob rozlúčenia sa s jednou životnou érou. Preto moja obrovská vďaka a obdiv patria úplne každému, kto sa na tomto skvoste podieľal.

Herecké výkony nových aj starých tvárí sú tak fenomenálne, až časom zabudnete, že sledujete iba film, nie dokumentárny zostrih smutných, úsmevných a občas aj bláznivých životov členov japonskej spoločnosti. Hira (pán Podozrivý) a Kiyoi (Kráľ) sa dopĺňali už v prvej sérii, no vo filme je krásne vidieť, že dlhodobá spolupráca a správne herecké obsadenie sú základom pre dokonalý herecký výkon. Ich pohľady, dotyky, intonácia hlasu úplne všetko bolo dotiahnuté tak, aby vytvorilo nezabudnuteľný celok.

Kostýmy, kostýmy, kostýmy. Ach ako ja milujem Kiyoi-ho štýl! Myslela som si, že spoločné nakupovanie v druhej sérii, ktoré bolo (pre mňa) ukážkou dokonale stráveného dňa bude po kostýmovej stránke vrcholom celej tejto série, no ako sa ukázalo, kostyméri mali iní názor. Vďaka im za to!

Celým filmom nás sprevádzala aj dobre známa melódia, ktorá k tejto dvojici už neodmysliteľne patrí. Avšak mali sme možnosť vypočuť si aj novinky, ktoré k filmu padli tak dobre, ako ja ku Káčatku. :* Už tak dokonalé dielo, bolo teda doplnené o premyslenú hudobnú vložku, ktorá sa stala pomyselnou čerešničkou na torte.

Pre tých, ktorý sa s touto sériou stretávajú prvýkrát a chcú do nej skočiť priamo filmom mám jednu radu – nerobte to. Áno aj ja som čítala množstvo článkov o tom, že film je samostatný a nie je nutné pozerať série a bla, bla, bla. Neverte tomu. Ak sa chcete vžiť do deja a vytvoriť si s hlavnými hrdinami intenzívne spojenie odskočte si spolu s nimi najprv na strednú. A potom na začiatky vysokej. A až tak sa vráťte tu, k filmu, ktorý tu na vás bude čakať. Nikam vám neutečie, nebojte sa.

Nezmenila by som nič. Ani jedno slovo, ani jednu myšlienku. Nič. Pretože presne taký je život. Sme plný obáv, snažíme sa rásť, no naša prirodzenosť nás núti vrátiť sa o pár krokov naspäť. Je to s nami niekedy ťažké. Máme svetlé chvíľky, kedy milujeme život, no prežívame ja temné časy, počas ktorých úporne hľadáme dôvod žiť. A to všetko sme videli aj tu.

Záverom, každému, kto sa na túto cestu rozhodol ísť spolu s nami, ďakujem.

A teraz krásne slová od našej dokonalej prekladateľky, ktorá sa dni trápila s časovaním tohto filmu od úplnej nuly:

Ahojte,

po X správach a komentároch sa k Vám dnes oficiálne rútime s filmovým pokračovaním Utsukushii Kare! Musím povedať, že som na tento film čakala nesmierne dlho a oplatilo sa. Neskutočne som závidela Japoncom, ktorí si mohli tento film pozrieť na veľkom plátne, ale konečne nadišiel aj čas pre zahraničných fanúšikov, čiže nás.

Dejovo film nadväzuje na druhú sériu, tak ak Ste ešte druhú sériu nevideli, odporúčam si ju pozrieť, pretože inak asi tento film nepochopíte.

Hira a Kiyoi.

Musím povedať, že som sa totálne zamilovala do harmónie ich vzťahu, ktorý nie je úplne najbežnejší. Smiala som sa s postavami, plakala, ale aj sa hnevala a myslím, že keď dokážete počas sledovania cítiť emócie spolu s postavami znamená to, že daný film, či seriál uspel. Páči sa mi, že herci zostali v roli, ktorú stvárňovali a neuvideli sme totálnu zmenu osobnosti, správania, či návykov postáv. Hira je stále Hira, ktorý šialene miluje a obdivuje Kiyoi-ho a zhadzuje tým sám seba a Kiyoi je stále Kiyoi, čo miluje Hiru a snaží sa mu ukázať, že je iba muž, ktorý chce milovať a byť milovaný. Veľmi sa mi páčilo, že sme mohli nazrieť do ich „dospeláckeho“ života. Ocenila som, že z Hira sa nestal automaticky nejaký super nóbl známy fotograf, ale zobrazili skôr realitu, kde na dosiahnutie určitého cieľa treba jednoducho čas. Nikto z nás sa nenarodil so všetkými možnými zručnosťami – budovali sme si ich časom. Čo sa týka zápletky, musím povedať, že mi trochu prekážalo ako Hira robí krok vpred, no nasledovne spraví dva kroky vzad. Za toto má Kiyoi môj obdiv, pretože Hira je veľmi veľmi komplexný človek. Aj keď film skončil veľmi pekne a kvázi ukončene, autorka knihy na ktorú bol seriál a tento film robený, pokračuje v písaní o týchto dvoch mužoch a neviem sa dočkať, čo si pre nás prichystala! Kto vie, možno v budúcnosti sa ešte s týmito postavami stretneme opäť vo filmovej forme.

K hardsubu sa dostanete pomocou tohto linku:

My Beautiful Man: Eternal

Prajeme Vám príjemné sledovanie

Škaredé Káčatko a Susannah

3 komentáre k “Dokončený preklad: My Beautiful Man: Eternal”

  1. Ahoj tak toto bylo Velké překvapení 😍 a jsem za něj šťastná ❤️miluju je oba dva a souhlasím, že je to nezapomenutelná série a film ,no krása, všechny emoce , úžasné a všem vřele doporučuji a vám moc děkuji za překlad 🫶🤗

  2. Ahojte,
    mám ráda obě série a film je opravdu úžasným vyvrcholením a závěrem. Skvěle natočený, přesně jak jste psali výše. Oba hrdinové mi budou chybět. Moc děkuji za váš překlad 🙋‍♀️🧡

  3. Tak já do tohoto kolotoče spadla až o měsíc později. Krásný skoro vánoční balíček, kdy jsem objevila nejen tenhle úchvatný seriál, ale i Škaredé Káčátko, Susannah a jejich překlady. A od té doby se z toho balíčku nějak nemůžu vymotat… tak né, že bych se nějak snažila 😀 … Takže díky, že tady pořád jste. A díky, že je tady pořád v nějaké formě i tenhle seriál-film-prostě dílko, které mě dostává úplně vším. Miluju atmosféru seriálu i celého vztahu Hira a Kiyoi. A doufám, že se s nimi ještě neloučím

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *