Dokončený preklad: Moonlight Chicken

Ahojte, 

opäť sa k Vám hlásim zo SR a musím povedať, že už teraz mi Kórea veľmi chýba, ale, nuž čo! Dúfam, že som Vám príliš nechýbala!

A teraz k hotovému projektu, ktorý sa robil…veľmi dlho.

Tak, k tomuto projektu som sa dostala vďaka GMMTV line-up, ktorý robia každý rok a povedala som si, „Wow, robí to režisér Bad Buddy, takže to bude bomba!“ A musím povedať, že to bola bomba, ale nie veľkosti vojnovej bomby, ale skôr bomby, ktorú hádžete do vane. Námet ako vždy bol viac ako dobrý a chytil ma za srdce, ale po zhliadnutí sa to všetko začalo trochu rúcať, ako domček z karát (aspoň pre mňa). Hlavní hrdinovia sú dobrí herci, ale z nejakého čudného dôvodu sa mi tu vôôôôbec nehodili. Necítila som žiadnu chémiu a skôr som mala pocit, že je strýko trochu unavený a frustrovaný z nášho hrdinu č.2. Na pochopenie je ich romanca náročná a také veci sa v reálnom živote dejú, ale…Nemôžem si pomôcť s odstupom času sa pridávam na stranu Alana. To čo mu Wen spravil bolo fakt podlé. Aj tie neskoršie názory, ktoré sa vyskytli ma dosť šokovali a boli to také menšie facky. Nikdy nepochopím, ako si môže „skúsený“ gay myslieť, že homosexualita je prenosná choroba.

Môžem povedať, že som sa tešila na tie epizódy iba kvôli druhému páru – Heart a Li Ming. Ich príbeh bol na rozdiel od hlavného páru spracovaný do dokonalosti! Nič by som nemenila a fakt boli tie postavy napísané…veľmi dospelo. Li Ming sa mi zdal ako skutočný dospelák zo všetkých postáv, ktoré tam vystupovali. Kiežby mali spin-off sériu T.T

Tak, tu sú moje pocity, ako vždy som nikoho nešetrila a napísala len čistú pravdu. Dúfam, že sa Vám seriál páčil viac ako mne a určite sa podeľte o svoje pocity!

A teraz zopár dlhých, ale veľmi dobrých slov od Susannah!


Ahojte,

tak KONEČNE sme sa dočkali tohto dňa a oficiálne ukončili jeden z najúnavnejších prekladov, na akom som mala tú smolu sa podieľať. Viete čo? Fakt by som si rada pozrela to, čo nám bolo ponúknuté v traileroch, pretože pri sledovaní tohto seriálu som mala miestami pocit, že mi nie je servírované to, čo mi bolo prisľúbené.

Za najväčší nedostatok celého seriálu považujem obsadenie Earth-a. Nechápte ma zle, Earth je jedným z mojich najobľúbenejších hercov a pri sledovaní Tale of 1000 stars som skákala od radosti, že mu konečne našli plnohodnotného hereckého partnera, avšak! Na postavu, o chvíľku, 40-tnika nie je tým najlepším výberom. A všetci, ktorí si úprimne myslia, že Earth sa do danej úlohy hodil by mi mali poslať svoju adresu, aby som vedela, kam vycestovať za večným prameňom mladosti, pretože ak u vás 40-tnici vyzerajú takto, tak dopekla, tam musím ísť!

A prosím, nezačínajte s tým, že niektorí ľudia vyzerajú mladšie, pretože tomuto príbehu tento vekový (ne)rozdiel veľmi uškodil. A prečo? Pretože ho náš strýko dookola omieľal a stal sa základným kameňom všetkých jeho rozhodnutí. Fakt, že Earth pôsobil vedľa Mix-a a Khaotung-a ako rovesník zapríčinil, že mnohé emotívne a silné scény, pre mňa nepôsobili dostatočne úprimne. Jedná sa o hlavnú postavu, takže ak s ňou nedokážem nadviazať spojenie, môj pohľad na seriál sa mení. No takto to dopadne, keď sa obsadzuje na základe popularity. Avšak ani osvedčená dvojica nedokáže zázraky.

Napriek tomu netvrdím, že to pokazilo zážitok všetkým sledovateľom seriálu, pretože nepokazilo. Je to len môj problém, pretože nedokážem ignorovať fakt, že režisér ukázal prostredník jednému zo základných kameňov tohto seriálu.


Ak sa vykašleme na Jim-a a sústredíme sa na iné postavy, zistíme, že Wen sa stal úžasným starším bratom pre Li Ming-a a mediátorom, ktorý s ľahkosťou riešil problémy medzi Li Ming-om a jeho strýkom.

Zatiaľ, čo v iných projektoch sa mi Earth a Mix veľmi páčili, tu ma ich interakcia vôbec neohromila a ako hlavná dvojica sa pre mňa stali aj tou najslabšou dvojicou celého seriálu. Na druhej strane máme neskutočne talentovanú dvojicu mladých začínajúcich hercov – Li Ming a Heart, ktorá si hneď získala moje srdce a veľmi sa teším na všetky ich spoločné budúce projekty! Je to už veľmi dávno, čo som narazila na novú BL dvojicu, v rámci ktorej sú si herci vyrovnaní a ani jeden svojím hereckým výkonom nesťahuje toho druhého dole.

Okrem hereckého obsadenia považujem za potrebné vyzdvihnúť fakt, že sa Moonlight Chicken snaží riešiť vážnejšie témy a ukázať nám život aj v inom svetle. Nedržia sa zubami nechtami myšlienky jednej dokonalej lásky na celý život, ale ukazujú, že vzťahy s tou nesprávnou osobou môžu byť náročné, a že ukončiť vzťah je niekedy tým najlepším, čo môžu obe zúčastnené strany urobiť.

Taktne nám predstavujú komunitu nepočujúcich a poukazujú na to, že všetci, bez ohľadu na to, čo nám život prinesie máme nárok na sny a plnohodnotný život. Taktiež nám predstavujú rôzne typy rodičov – Gaipa-ova mama, Heart-ovi rodičia a Li Ming-ova mama krásne predstavili rôzne typy vzťahov rodičov a detí.

A hoci veľmi oceňujem, že sa nám scenárista a režisér rozhodli otvoriť dvere do tohto sveta, po dopozeraní som mala pocit, že sa do jednotlivých tém neponorili a dvere do sveta vážnosti a inakosti iba jemne pootvorili.

Posledným veľkým negatívnom sa pre mňa stala kolísajúca kvalita produkcie. Niektoré scény boli dokonalé, no iné zas boli strašne odfláknuté (najčastejší problém bol s nesprávnym osvetlením a zlým strihom). Čo však určite stojí za vyzdvihnutie sú kulisy, pretože boli esteticky veľmi príjemné.

Prajeme Vám príjemné sledovanie

Škaredé Káčatko a Susannah

K hardsubu sa dostanete pomocou tohto linku – TU!

2 komentáre k “Dokončený preklad: Moonlight Chicken”

  1. 😀 😀 😀 kočky, já vás miluju. Konečně remcá i někdo jiný než já 😀 Ale tady budu trošku proti 😀
    Tenhle seriál se mi prostě hodně líbil, i když máte obě dost pravdu, to zase souhlasím 🙂 Nicméně určitě by mě nenapadlo strejdu Jima označit jako „„skúsený“ gay“ protože mi právě přišlo, že sám se sebou zrovna srovnaný moc není, natož s někým dalším z rodiny. V souvislosti s „toleratním“ prostředím jako je Thaisko, kdy si během dospívání vyslechnul asi spoustu zajímavých názorů, se moc nedivím, že ve stresu a nejistotě holt může plácat kraviny. Takže vlastně mi to v tomhle kontextu až tak blbé nepřišlo… navíc to byla zřejmě ta edukativní vložka, aby se to pěkně vysvětlilo masám.
    Alan a Wen… a víte, že mě se tohle pojetí hodně líbilo. Že nějaký vztah končí, a proč ne zrovna takhle. Docela ze života, přišlo mi. Ano, byla to od Wena sviňárna, ale dost lidská. Mě se právě na tom seriálu líbila ta sebranka né úplně kladných postav, kteří nejednají vždy úplně fér. Líbily se mi tam ty otevřený konce, neukončený naznačený vztahy viz Gaipa a Alan. A ano, souhlasím s tím, že nejzajímavější pár byl Li Ming s Heartem. Respektive hlavně postava Li Minga byla naprosto boží v souvislosti se všema ostatníma postavama. A už se opravdu těším, že se na to ještě jednou kouknu… A přiznávám, že možná je mé nadšení seriálem ovlivněno tím, že jsem ho sledovala hned jak vyšel, tak má pro mě i kouzlo toho čekání na každý nově vypuštěný díl. A ano, ve srovnání s tím jak vyzněl trailer, byl seriál opravdu hodně jiný, ale to je možná důvod, proč se mi právě tak líbil.

  2. NO, konečne som sa dokopala k tomu, že som po dllllhej ale že naozaj dlllhej dobe opäť zapla notebook a tvoju stránku kde je poslednou dobou pomerne živo a tak by som sa konečne rada vyjadrila ku všetkým novinkám.
    V prvom rade by som sa rada vyjadrila k tomuto seriálu. Súhlasím či už s tebou, Suzannah alebo aj Meg pretože každá máte v určitom bode pravdu, s ktorou súhlasím. Prizním sa, že tak ako som sa na tento seriál tešila, tak z neho mám dosť zmiešané pocity. Je pravda, že počas celého seriálu som si nezvykla na oslovenie „strýko“ pre hlavnú postavu. Neberiem to však v zlom. Som človek, ktorý takéto otvorené konce s veľa otázkami bez odpovedí skrátka nemusí, ale som si istá, že s týmto seriálom sú ešte nejaké plány. Celkovo sa mi páčili všetky dvojice, začínajúci herci , ale aj dané situácie, lebo ako už Meg spomenula, je to zo života a s tým ja musím úplne súhlasiť a hlavne sa mi páčilo, že to nebolo len samé sladké, ale aj tá veľakrát tvrdá realita. Na všetky vaše projekty sa hrozne teším, pretože pre mňa veľa znamenajú. Ptrí vám jedno veľké ĎAKUJEM, za vašu tvrdú prácu. 😀

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *