Dokončený Preklad: First love for the third time

Je tu koniec ďalšej kórejskej mini série, ktorá začala poriadnou dávkou smiechu, no na ceste za koncom sa to nejak….pokazilo.

Musím povedať, že som sa na tento seriál veľmi tešila – reinkarnácia a gay romantika? Sign me up, please! Prvá epizóda bola fakt super, postavy sa mi zapáčili a humor tomu taktiež nechýbal. Páčilo sa mi aj adekvátne zobrazenie historických období a celkovo produkcia ako taká bola super. Moje očakávania, ale asi boli opäť priveľké, pretože ako to šlo dobre, tak to aj šlo neskôr zle. Nenastalo takpovediac žiadne rozuzlenie deja a aj na konci poslednej epizódy som bola zmätená z vecí, ktoré sa diali. Áno, každý si svoj vzťah rieši svojím spôsobom, na to vôbec nenarážam, ale ten, nazveme ho, „šok“ z toho kto je hlavný hrdina vlastne nikdy neprišiel? Ja neviem, ale keby mi niekto povedal, že prišiel z galaxie X asi by som mala nejakú reakciu. Čiže môžem aspoň za seba povedať, že začiatok bol silný, ale v polovici sa to zlomilo a nastal skrat. Myslím, že času mali dosť na epizódu čiže sa to mohlo všetko pekne uhrať, ale nestalo sa tak.

Čo sa týka hereckých výkonov, najviac sa mi páčila Sinbi a hlavný herci neboli zlí, ale chýbal tam ten „wow faktor“. Jednoducho, emocionálne scény sa im veľmi ťažko robili.

Pozitívum celého seriálu je silný dej, ktorý sa mohol veľmi krásne rozvinúť. Keby som to mala k niečomu porovnať, je to ako prvotná verzia seriálu The silent sea.

Zhrniem to tak, že ak máte čas a chuť pozrieť si niečo romantické, pokojne po tomto siahnite, ale nečakajte nejaké prevratné dielo.

A teraz zopár slov od mojej frustrovanej korektory, ktorá ma ťahala do cieľa, ako raneného vojaka!

Ahojte,
 
dnes sme si pre vás pripravili koniec ďalšieho kórejského mini seriáliku – First Love For the Third Time. Keďže sa už stalo akýmsi zvykom vyjadrovať sa k jednotlivým ukončeným dielam (a viac z vás nám píše, že sa im naše vyjadrenia veľmi páčia a pomáhajú im pri výbere toho, čo pozerať, za čo som vám NESMIERNE vďačná) ani pri tomto finále to nebude inak. Ako však začať?
 
First Love sa pre mňa stalo dokonalým príkladom úpadku. To, čo niekedy seriálom trvá roky v tomto prípade sfúkli za 6 epizód. Od prvej, ktorá mala našliapnuté na konceptuálne nový divácky zážitok až k totálnemu úpadku do bežných starých koľají. Predposledné epizódy sa pre mňa stávajú dosť frustrujúcimi a naozaj nerozumiem, prečo si všetci scenáristi sveta myslia, že pokiaľ do seriálu/filmu nešupnú slzavé údolie nesmie sa to dostať von. SMIE! Sme pripravení na milý, úsmevný a konceptuálne zaujímavý seriál (aspoň ja teda áno…) Sme pripravení na niečo ORIGINÁLNE. Tak vážne, prečo… prečo nám toto vždy robíte?

K hereckému obsadeniu sa mi vyjadrovať veľmi nechce, pretože k nemu veru nemám nič pozitívne. Pán spisovateľ je prvá hlavná postava, ktorá ma pri scéne zo slzavého údolia rozosmiala natoľko, až som si musela dať pauzu. Na niekoho, kto žije už tretí život veľa múdrosti z predchádzajúcich veru nepobral. Čo sa týka vedľajších postáv tak jednoznačne najlepšou postavou seriáliku bola naša dokonalá líška – Sin Bi. Bez nej by som to asi dávno vzdala. Športovec roka tam bol asi iba do počtu alebo snáď ako kompenzácia za zlé obsadenie hlavného páriku? Kto vie…

V jednotlivých epizódach zaznelo veľa zaujímavých myšlienok, ktoré by som pokojne vpísala do knihy citátov, mrzí ma však, že sa podľa svojich slov jednotlivé postavy nesprávali…
 
Každopádne vám prajem príjemné sledovanie posledných dvoch epizód a určite nám dajte vedieť či vás seriál oslovil.
 

Prajeme Vám príjemné sledovanie 


Škaredé Káčatko a Susannah

PS – „Športovec roka“ si musím zapísať niekam, lebo ma Susannah na totálku dostala LOL

K hardsubu sa dostanete pomocou tohto linku – TU!

Jeden komentár k “Dokončený Preklad: First love for the third time”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *