Dokončený preklad: Mysterious Love

Nie, nepotrebujete ísť k očnému! Skutočne Vám dnes pridávame komplet preložený čínsky seriál – Mysterious love. 

K tomuto skvostu som sa dostala vďaka mojej super korektorke, ktorá bola v nálade na badass hlavného hrdinu a presne taký seriál aj našla! Li Teng si získal moje srdce a s ním aj celá jeho „družina“ v ktorej mi Jiang Hao spríjemnil deň. Najskôr som sa obávala, že bude seriál až príliš preplnený politikou a mafiou a strielačkami, ale nie! Moja romantická duša bola skrotená a veľmi happy.

Herecké výkony sa mi veľmi páčili, a ak by som mala predsa len NIEČO nutne nájsť čo by som zlepšila…hmmm neviem či zlepšila, ale určite by som chcela vidieť Li Teng-a oblečeného od hlavy po päty vo vojenskej uniforme. 

Postava ktorá si prekvapivo získala moje srdce bola určite malý sataník Xing Xing. Najskôr som ju nemala rada, ale prirástla mi k srdcu! 

Tak, to je odo mňa všetko! Dúfam, že ešte niekedy narazím na takýto badass seriál pretože vás to fakt niekedy dá do nálady.

A teraz zopár slov od Susannah

Ahojte!

Áno KONEČNE sa hlásime s KOMPLET prekladom strhujúceho čínskeho kúsku Mysterious Love aka Záhadná láska. Záhad si v tejto dokonalej a na čínske pomery krátkej sérii užijete až až.

No pekne poporiadku. S projektom sme začali akosi nesmelo. Pamätám si, že som na jednej nemenovanej platforme zbadala poster, ktorý ma zaujal natoľko, že som urobila osudné klik. Potom to už šlo rýchlo, pretože naša dokonalá prekladateľka mala k tomuto dielku podobný názor ako ja a tak viedlo jedno k druhému a zrazu sme to mali v zozname prekladov. Potom prišiel júl, spoločná dovolenka a plánovanie prekladov na august, kde hrdinsky Káčatko zavelila, že do augusta to bude preložené (no nebolo, pretože svet BL nás pohltil a vysvetlil nám, že nemáme právo na bokovky :D). A tak sa z augusta stal september, z toho november a no veď viete, ako tie mesiace nasledujú a ako ten čas letí, keď robíte naraz sto vecí s láskou až neviete, ktorú milovať viac. Nakoniec sme si stanovili (opäť z popudu), že si do roku 2022 neodnesieme viac restov, než je nutné. A tak na svet za rekordný čas prišiel prvý oficálny slovenský preklad Mysterious Love aka mojej novej čínskej not BL srdcovky.

Než sa pustím do recenzie chcem upozorniť všetkých, ktorý to videli s anglickými titulkami od nemenovanej platformy (W**v), že uvidia niečo nové! Originál titulky sú totiž v tak katastrofálnom stave, že sme sa pri tvorbe našich museli obrátiť na fansuberov, ktorí sa rovnako ako my rozhodli, že tento skvost si zasluhuje kvalitné titulkové spracovanie. Nie, týmto nechcem tvrdiť, že sme jediné na svete, kto dokáže poskytnúť kvalitné titulky (to som NIKDY netvrdila a ani nebudem takže pokoj a zhlboka sa nadýchnuť). To, čo tým chcem povedať je to, že poznám málo prekladateľov, ktorí si dajú na hľadaní relevantného zdroja, z ktorého budú prekladať záležať tak ako my. A Mysterious Love si tento čas veru zaslúži, pretože ukrýva množstvo krásnych myšlienok, ktoré sa v nekvalitnom preklade bohužiaľ strácajú a premieňajú niečo jedinečné v niečo tuctové.

A teraz k samotnej recenzii! Herecké obsadenie bolo skutočne fenomenálne. Každá postava sa svojej role zhostila s nadšením a energia vložená do dokonalého prevedenia dvoch párikov bola obdivuhodná. Ak by sme hľadali novodobý príklad tŕnistej cesty za šťastím tak by párik hrdinov Li Teng a vždy rozkošná Nian Chu seriózne súťažili o prvé miesto. Moje srdce si však podmanil párik Yu Fei a Jiang Hao, ktorých považujem za najrozkošnejší párik široko ďaleko. Dynamika ich vzťahu a úsmevné prekážky, ktoré musela dokonalo princeznovská Yu Fei prekonať, aby si získala srdce prefíkanej Xing Xing a tak (ako bonus) aj srdce jej otca ma nadchli natoľko, že som si ich scénky púšťala len tak pre radosť.

Čo sa týka hlavných záporákov, opäť palec hore za herecké obsadenie a za dokonalé stvárnenie. Wasa a jej dlhé nohy ma budú mátať ešte dlho. V kombinácii s Toliho dokonalým  úsmevom sa stali vražednou kombináciou, ktorá vás len tak nepustí. A aby vo mne záporáci vyvolali súcitný povzdych, na to veru potrebujete riadnu dávku kreativity.

Čo teda robí z Mysterious Love dokonalé dielo? Okrem vynikajúceho hereckého obsadenia a hudby, ktorá vás neopustí ani po dopozeraní poslednej epizódy je to samozrejme A HLAVNE nevšedný dej. Perfektné vyváženie vážnych a úsmevných scén a samozrejme pre čínske seriáliky typické všadeprítomné mužské hrdinstvo. Mysterious Love nám tak ponúka niečo nové a nevšedné. Určite stojí za tých pár hodín vášho času a za pár minút vašej kreatívnej komentárovej komunikácie na stránke alebo discorde. Pretože o tomto sa chcem rozprávať! K tomuto veru mám, čo povedať, takže neváhajte a smelo do toho.

V konečnom dôsledku som neskutočne šťastná za náhodu, ktorá nás priviedla k tomuto dielu. Za návrh, ktorý sa stretol s pochopením a za rozhodnutie nevzdať sa, aj keď toho život priniesol veľa. Pretože Mysterious Love si to zaslúži. Zaslúži si čas, pozornosť a… No veď samy uvidíte.

P.S.: TOP mistake: Počas operácie sa vyskytla operácia. – ten pocit, keď si uvedomíš, že vo svete vytvorenom Káčatkom tvoje postavenie v spoločenskom rebríčku určí či nebude počas operácie lekár stiahnutý k dôležitejšiemu pacientovi. R.I.P. spodok pyramídy… 😛   

Prajeme Vám príjemné pozeranie

Škaredé Káčatko a Susannah

K hardsubu sa dostanete pomocou tohto linku – TU!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *