3 x kórejská jednohubka

Ahojte,

dnes sme si pre vás pripravili aj tri milé kórejské jednohubky, ktoré sú tak ako všetky kórejské projekty u nás prekladané priamo z odposluchu, za čo patrí obrovské ďakujem našej dokonalej talentovanej prekladateľke:

One last order:

Káčatko – Krátke, krátke, ach prečo je to všetko také krátke. Možno preto lebo to bolo robené v roku kedy sa LGBT veci v Kórei iba začali dostávať na väčšiu scénu. V každom prípade námet milujem a keby to bolo o trochu dlhšie, bolo by to ešte lepšie. Po pozretí sa sem určite vráťte a povedzte nám do komentárov, či vám mená hlavných postáv niekoho pripomenuli!

Susannah – Ach ako ja tieto klasiky milujem. Hudbu, scenár, herecké výkony, spracovanie, prostredie, no proste všetko. Pochopiteľne, znieslo by to ešte pár minút na dotiahnutie do dokonalosti, no na „plienkové“ obdobie, v ktorom daný projekt vznikal je to určite jeden z tých skvostov, o ktoré sme vás nemohli pripraviť.

Suddenly last summer:

Káčatko – Priznávam sa, že som úplne nepochopila čo sa tu dialo a doteraz nad tým premýšľam. Chcel nám scenárista a režisér povedať niečo a ja som to nepostrehla? Námet je celkom „temný“ alebo skôr „taboo“  ale nestretávam sa s tým po prvýkrát – však ma poznáte. Myslím, že by som potrebovala viac dialógov a vysvetlenia, čo sa tam vlastne deje. Práve za ten sled scén nedokážem hodnotiť tento film vysoko – bolo to mätúce.

Susannah – Pri tomto projekte, ktorý poznám už roky, nadovšetko oceňujem výber hudby. Je to krátky, no intenzívny film zaoberajúci sa problematikou „zakázanej lásky“ medzi študentom a učiteľom. Dokonalé zobrazenie kontrastu drzej, mladíckej nerozvážnosti a pokojnej (miestami až pokornej) povahy staršieho muža uvedomujúceho si možné následky naplnenia ich spoločnej túžby, vám zaručene vyrazí dych. A ak nie, tak si ho určite pozri ešte raz. A ešte raz. A potom ešte raz…

White night:

Káčatko – Ak ste si mysleli, že Suddenly last summer je mätúci film, tak tento vám ešte viac zamotá hlavu. Veľakrát som si pre preklade musela púšťať scény dookola, lebo som si sama nebola úplne istá, že čo sa deje. Som pripravená vypočuť si vaše teórie ohľadne toho, o čo vlastne vo filme šlo.

Susannah – White Night je film, ktorý sa bezkonkurenčne zapísal v mojej TOP 5 kórejských BL filmových počinov. Okrem toho, že na rok vydania to bol (obsadenie aj dej) odvážny kúsok sa jedná aj o strhujúci príbeh. Temná, ponurá atmosféra sprevádzajúca nás celým filmom bola miestami až hmatateľná.

Slová na záver:

Susannah – Dúfam, že vás náš výber oslovil, a že si spolu s nami s radosťou pozriete tieto „archívne“ kúsky, na ktoré by sa nemalo zabudnúť. Veď to boli práve tieto filmy, títo scenáristi, režiséri, herci a štáb, ktorí odvážne započali bitku o kvalitnejšie, dlhšie a intenzívnejšie BL zážitky, z všetkými milovaného, kórejské sveta.

Káčatko – Okrem toho, že sme ukončili zopár vecí a nadupali sme vás dávkou projektov by som chcela venovať špeciálne poďakovanie Susannah. Možno si pomyslíte, „už zase“, ale skutočne pre mňa za to obdobie, čo sme tu neboli veľa spravila. Keď som nemala energiu, bola pri mne, keď som nespala X nocí, bola pri mne. Keď som nemala chuť na nič, vždy stála pri mne s chutnými obrázkami a vrúcnymi slovami. Dúfam, že tento rok bude s ňou taký úžasný a ešte lepší, ako ten predtým.


K hardsubu sa dostanete pomocou tohto linku:
Suddenly last summer
One last order
White night

Prajeme Vám príjemné sledovanie

Škaredé Káčatko a Susannah

4 komentáre k “3 x kórejská jednohubka”

  1. V prvom radě vám chci poděkovat a mam radost že jste spět snad je vse OK. Chci se zeptat vy jste přeložili To My Star2 celou a kde to najdu. Děkuji moc

    1. Ahojky, nemáš zač, som rada, že sme svojím návratom potešili okrem samých seba aj iných 🙂
      To my star 2 sa dorába už posledná epizóda a čo chvíľa bude vonku, takže juchúúúúú

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *