Dokončený preklad: Semantic Error

Ahojte,

ako iste viete včera bol ukončený ďalší kórejský BL seriál Semantic Error. Keďže to bol zároveň aj deň odchodu nášho „cool dizajnéra“ do povinnej vojenskej služby prinášame vám posledné epizódy až dnes.

S týmto dielom sa lúči naozaj ťažko a bude trvať pár týždňov, kým s Káčatkom prestaneme každú stredu netrpezlivo očakávať pokračovanie. Vidím to na zdĺhavé a smutné debaty… A čím je vlastne Semantic Error tak výnimočný? Okrem dokonalej hudby a OST, ktoré sa vám vpáli do mozgu a už nikdy úplne nezmizne tu máme aj ukážku DOKONALÉHO HERECKÉHO OBSADENIA (a teraz nemyslím len náš dokonalý pár, ale aj vedľajšie postavy). „Šalátik“ a „cool dizajnér“ svoje postavy zahrali bez problémov a vytvorili perfektný BL pár snov, ktorý pri kórejských počinoch nebol už dávno.

Semantic Error nechýbalo vôbec nič. Fakt, že epizódy nemali len 10 minút pomohol dej dotiahnuť do dokonalosti a komu príde 25 minút málo, verte tomu, že to bolo UKECANÝCH 25 minút.

Za mňa im niet, čo vytknúť, takže jediné, čo mi ostáva je trpezlivo čakať na deň ohlásenia druhej série. A čo vy? Ako sa seriál páčil vám? Tiež vám prirástol k srdcu a považujete ho v rámci kórejských BL za ojedinelý diamant alebo práve naopak?

Teraz pár slov od našej úchvatnej prekladateľky, ktorá si na tomto skvoste brúsila nie len svoje znalosti kórejského jazyka, ale aj (ne)trpezlivosti:

Ahojte!

Opäť sa vidíme a tentokrát trochu v smutnejšej nálade. Úprimne, kiežby som tento oznam o preloženom seriáli nemusela písať. Toto dielo si totiž zaslúži chodiť večne, pretože je až také úžasné. Začneme ale pekne od začiatku!

Príbeh som poznala dávno predtým, ako vyšiel seriál a to vďaka manhwe, ktorú som si ihneď zamilovala. Sang U má totiž veľmi priamočiaru a až niekedy drzú povahu. Inými slovami sa nenechá škatuľkovať do sociálnych „formičiek“ ktoré vytvorila spoločnosť. Jasne dáva najavo, že aj keď je vekovo mladší, neznamená to, že si musí nechať doslova srať na hlavu od staršej osoby. Práve toto ma chytilo na tejto postave a myslím, že aj práve TO bol faktor, ktorý hral veľmi dôležitú rolu v jeho vzťahu s Jae Yeong-om. Páčilo sa mi taktiež ich večné dohadovanie sa a celkovo dynamika ich vzťahu je skutočne krásna. Zmena ich povahy prišla veľmi prirodzene a tak to myslím, že aj má byť. Nenútene sa obaja zmenili a rešpektovali toho druhého.

Keby som si mala vybrať čo ma viac chytilo, či manhwa, či seriál, musím povedať, že viac ma chytil seriál, pretože manhwa nebola perfektná a boli tam aspekty, ktoré sa mi trochu nepáčili. Seriál ale tieto veci vynechal (ako vidíte, nič sa nestalo a dej išiel krásne a plynule ďalej) a tak dávam bod seriálu. Výber hercov, bol FAMÓZNY! Scenár bol viac ako perfektný a Yuna? Môžeme hovoriť o Yune???? Tá postava je jednoducho TOP. Hudba ma viac ako iba zaujala! OST „Romantic devil“ od Coldina mám stiahnutné a viem ho už asi aj naspamäť.

A čo teraz? V mojom vnútri je totálne prázdno, pretože tento seriál sa vyšplhal v kórejských BL na prvé miesto a tak prekonal Where your eyes linger. Teraz môžeme dúfať iba v druhú sériu, pretože manhwa je už dokončená a materiál tam na druhú sériu je, ale tá ak bude, tak bude za cca dva roky, pretože herec Jae Yeonga odišiel do povinnej vojenskej služby. Kedy? Presne keď vyšla posledná epizóda tohto pokladu. Obaja herci sa vyjadrili, že by chceli hrať v druhej sérii, takže uvidímeeeee.

Ukončím to nasledovnými slovami, „Vstúp do môjho srdca a staň sa mojím svetom, ty romantický diabol.“

PS – Instagram postavy Jang Jae Yeong-a skutočne existuje, tak ak chcete môžete ho začať sledovať.

https://www.instagram.com/zzang_jae_0_0/

K hardsubu sa dostanete pomocou tohto linku – TU!

Prajeme Vám príjemné sledovanie

Škaredé Káčatko a Susannah 

7 komentárov k “Dokončený preklad: Semantic Error”

  1. Díky za skvělý seriál a stejně skvělý překlad. Bohužel, u 7. a 8. části se při přehrávání zvuk opožďuje za obrazem (stalo se mi to i u 4. části First love for the third time). Stalo se to i někomu jinému, nebo je chyba u mě?

    1. Ahoj všetky epizódy vždy pozeráme predtým než sa pustia vonku a v prehrávači VLC nedochádza k tomuto problému tak skús dané epizódy pozrieť vo VLC poprípade ak to nepomôže napíš a pokúsime sa ten problém spolu vyriešiť 🙂

  2. Změna přehrávače v pc pomohla, ale pro změnu si s tím neporadila moje tv, na které to většinou sleduju a která jinak zvládne všechno, tak jsem zkusil maličko snížit rozlišení a už je to v pohodě. Díky za radu a omlouvám se za zdržování. 🙂

  3. Moc děkuji za tento užasný klenot,opravdu jsem se bavila od začátku až do konce.A jen díky vám jsem si ho mohla užít.Moc a amoc děkuji.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *