Finále: I told sunset about you S2

Ahojte,

tak a je to tu! Koniec jednej éry. Pre niekoho šťastný deň, pre iných smutný. Príbeh týchto dvoch mi bude no aj nebude chýbať. Ich vzťah som už v prvej sérii považovala za toxický, takže udalosti druhej ma vôbec neprekvapili. Či by som chcela tretiu sériu? Pokojne, no už teraz viem o čom by bola.

Titulky nájdete na Subscene a video na ULOŽTO! K hardsubu sa dostanete pomocou tohto odkazu – TU!

Úprimne som šťastná, že sa nezapodievali otázkou prijatia homosexuálneho páru v rodine, pretože to sa vyskytuje už asi v každom seriáliku a som rada, že sa tu snažili odbočiť a venovať sa iným témam ako napríklad: hľadanie samého seba, sebaľútosť, strach z neznáma a z budúcnosti.

Na druhej strane verím, že táto séria je určená skôr ľuďom, ktorí si prešli ťažkých ba až toxickým vzťahom a dokážu pochopiť jednotlivé rozhodnutia postáv. Rozhodnutia tak reálne až ma niekedy zamrazilo, že mi pripomenuli tie moje. Samozrejme týmto neodhováram šťastne zadaných/nezadaných ľudí od sledovania seriálu. Skôr chcem vyzdvihnúť fakt, že sa tejto témy niekto chytil až s reálne krutou úprimnosťou, ktorá niektorých ľudí určite zatlačí do stoličiek.

Čo sa týka hudby, strihu, kamery to všetko nechám na Káčatko je to asi jediná oblasť, v ktorej sme sa zhodli. Naozaj nás tento seriál akosi rozdelil a donútil zamyslieť sa nad našimi rozdielmi.

A teraz pár slov od našej, už cestujúcej domov, prekladateľky:

Začnem tým, že pred vysielaním druhej série som sa premenila na Očakávacie Škaredé Káčatko a preto moja recenzia bude taká aká je, ale nebojte…nie je to až také zlé.

Dobre viem, že je pre človeka lepšie asi nemať nejaké veľké očakávania a radšej sa nechať viesť. Potom totiž môžete zostať milo prekvapený. Ja som ale povestná tým, že mám hlavne čo sa týka filmografie očakávania a keď sa na niečo MEGA teším a daná vec nesplní moje očakávania, príde veľké sklamanie a to….sa bohužiaľ stalo aj pri druhej sérii.

Hneď na začiatok chcem povedať, že ma zarazilo, že herečka Kim, ktorá robila scenár pre prvú sériu sa nechopila aj druhej série. Dokonca ani režisér nebol rovnaký, ale to mi nejak nevadilo, lebo odviedol skutočne kvalitnú prácu.

Ak by som mala začať pozitívami, musím povedať, že seriál skutočne zobrazoval realitu a to sa hlavne v thajskej filmografii cení, lebo veľakrát sa vyrábajú rýchlo a na úkor kvality. A nedovoľte mi začať hovoriť o klišé veciach, ktoré sa neustále opakujú. Obe série tohto seriálu zobrazili prekrásnu, až niekedy drsnú realitu. Taktiež chcem poukázať na celý štáb, pretože tá kamera? Strih? OST? Fe.no.me.nál.ne! Doteraz si púšťam dookola pesničku Black sea pretože ma až tak chytila za srdce a nehovorme o Coming of Age. Herecké výkony boli viac ako úžasné a som rada, že Nadao dôverovalo hlavným hercom natoľko, že im dali hneď vlastný seriál.

S čím sa ale neviem stotožniť je ten dej, pretože ako som povedala, všetko je tak krásne a drsne reálne, ale na druhej strane som veľakrát a to fakt veľakrát nadávala na určité postavy, že prečo sa tak rozhodli. Prečo sa stalo toto a hento a celkovo, bol tam dosť veľký rozdiel medzi prvou a druhou sériou pri hlavne jednej postave. Asi ani počas prvej série som neplakala toľko, ako pri druhej.

Možno vás zaujímajú aké teda boli moje očakávania, poviem to veľmi jednoducho. LGBT v Thajsku nie je také akceptované, ako sa na prvý pohľad zdá a chcela som vidieť tento aspekt aj tu. Taktiež rodina a celkovo…prechod zo školy do pracovného prostredia, čo aj BOLO zobrazené, ale nie tak ako som dúfala.

V každom prípade to bola veľmi divoká jazda a neviem si ešte v hlave usporiadať trochu veci a hlavne pocity. Viete, meníme sa a získavame skúsenosti, čiže kto vie? Možno sa môj názor na určité postavy časom zmení!

Každopádne vám prajeme príjemné sledovanie a určite nám dajte vedieť, ako sa vám seriál páčil a ku koho názoru sa prikláňate viac. Veď len občas sa stane, že sa nezhodneme tak to využime naplno

Škaredé Káčatko a Susannah

Jeden komentár k “Finále: I told sunset about you S2”

  1. Trochu jsem váhala nad tím, co tu napsat, mám v sobě trochu zmatek, seriál byl zajímavý, v jednu chvíli jsem byla rozněžnělá, naštvaná a ubrečená…. jako v reálném životě. Z konce jsem rozpačitá… samozřejmě jsem ráda, že jsou spolu, obdivuji odvahu Oh , když dal další šanci… nejsem si jistá, zda bych to dokázala, ale to nemohu posoudit. Každopádně sledování tohoto seriálu s vaším překladem stál za to. Moc děkuji

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *