Sei No Gekiyaku

Ahojte,

opäť vám novinku prinášame po desiatej hodine. Samozrejme, ani tu to vzhľadom na obsah 18+ nie je náhoda. Popravde, na tento film sme s Káčatkom čakali veľmi dlho. Hoc vyšiel už v roku 2020 na kvalitné titulky sme museli čakať takmer rok (chvíľu sme aj zvažovali zaplatenie si prekladu z japončiny). Nakoniec sa na nás usmialo šťastie a ani nie pred mesiacom svetlo svetla uzreli PRVÉ KVALITNÉ ANGLICKÉ titulky k tomuto zaujímavému prevratnému filmovému počinu a naša rok neuhasená túžba preložiť to bola konečne naplnená.

Tento dôležitý fakt uvádzam najmä preto, aby ste vedeli, že nám to neuniklo, ale že sme tak ako vždy chceli poskytnúť jedine kvalitné titulky a tie, ktoré boli dostupné pred oficiálne dostupnými boli bohužiaľ na strašnej úrovni.

Titulky nájdete na Subscene a video na ULOŽTO! K hardsubu sa dostanete pomocou tohto linku – TU!

A teraz k filmu… O tom, že japonská kinematografia je naozaj na inej úrovni tu píšem pri každom filme z ich dielne. Tento však predčil aj moje už tak vysoké očakávania. Hoc sa na prvý pohľad môže zdať, že je film len akýmsi dostupným pornom v skutočnosti sa v ňom rozoberajú neskutočne dôležité a komplexné témy. Psychologická hra, ktorú s nami herci rozohrali už v prvej sekunde filmu sa plynulo tiahne celých 70 minút. Tento film je dokonalou ukážkou toho, že knihu by ste nikdy nemali súdiť podľa obalu, a že nie všetko je tak, ako to na prvý pohľad vyzerá. Strata, bolesť, puch sebazáchovy aj otázky nutnosti prežitia… To všetko sa tak ukrýva, len to stačí nájsť.

„Ak nechceš svoj život, dal ho mne…“

A teraz pár slov od našej dovolenkovej princeznej Káčatka:

Tak, asi začnem tým, že tento film nie je pre maloletých a preto ak Ste nedovŕšili 18 rokov, alebo nemáte radi BDSM a non-con tak si radšej filme nepozrite.

Na film som čakala už odkedy vyhlásili, že sa má natáčať, čo je už ten nejaký rok, ak mi pamäť dobre slúži. Asi veľa ľudí ktorí čítali mangu – vrátane mňa – sa tešili na tento film a preto som bola viac ako happy, keď film vyšiel na Netflixe, ale…japonskom Netflixe s 0% anglických tituliek.

A tu sa začalo moje čakanie.

Neskutočne, ale fakt neskutočne dlho som čakala na titulky a aj vyšli prvotné, ale v takom katastrofálnom stave, že som sa do nich nepúšťala. Moja japončina je na veľmi základnej úrovni, ale viem zopár slov a keď aj také slová tam boli zle preložené bol to viac ako jasný znak, že sa nemôžem spoľahnúť na nemenovaného prekladateľa. Pri každom preklade sa totiž snažím čerpať zo skutočne kvalitných zdrojov a pri napr. kórejských projektoch sa viac spolieham na svoje znalosti ako na niekedy taktiež katastrofálne titulky.

V každom prípade, keď jedna oficiálna stránka zverejnila, že bude tento film vysielať s anglickými titulkami, bola som viac ako mimo a Susannah tiež. Vedeli sme, že konečne nadišiel ten čas!

Musím povedať, že ako vždy Japonci vedeli ukázať hmmm takú tvrdšiu podobu vzťahu a netajím sa tým, že sa mi tento film páči. Nie, nie je to kvôli 18+ scénam, ale kvôli tomu, čo skrýva dej. Mnohí si možno pomyslia, že je to nereálne, ale práve naopak, tento doslova syndróm sa vyskytuje aj v skutočnom živote a toto bolo iba jeho verné zobrazenie, ktoré asi možno niekoho aj pobúri. V každom prípade, klobúk dole pred hercami, lebo nie každý vie zahrať takéto veci plus, to holenie bolo skutočné – dobre, dobre, už končím so spoilerom!

Film teda odporúčam tým, ktorí sú otvorení aj temnejším veciam vo vzťahu a majú záujem vidieť dobrý psycho film, lebo tak trochu to je psycho. Ale zase, kto z nás v tejto dobe nie je psycho…

Prajeme vám príjemné sledovanie

Škaredé Káčatko a Susannah

2 komentáre k “Sei No Gekiyaku”

  1. Dievčata ste super, tento film sem koukala před dvěmi – třemi dny v aj a říkala jsem si jestli to někdo přeloží. Japonci fakt umí točit filmy. Film se mi páčil a určitě si přečtu mangu. Moc Vám děkuju za překlad.

  2. Taky moc děkuji za překlad k tak úžasně zpracovanému filmu, mangu jsem nečetla, ale do budoucna to hodlám napravit. Jinak taky si myslím, že to je dost věrohodné a podle skutečnosti.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Sei No Gekiyaku (Dangerous Drugs of Sex) 18+

  • Krajina pôvodu: Japonsko
  • Dĺžka filmu: 70 minút
  • STATUS: PRELOŽENÉ KOMPLETNE

Katsuragi Makoto chce jedného dňa ukončiť svoj život, no v jeho pokuse ho zastaví doktor, Yoda Ryoji. Keď sa po svojom nešťastnom pokuse Makoto zobudí, zistí, že je pripútaný k posteli a stojí nad ním jeho záchranca, no teraz v pozícii dominu. 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *