Dark Blue Kiss a We Best Love ŠPECIÁL

Dnešný oznam asi konečne zodpovie Vaše najžhavejšie otázky, ktoré od Vás dostávam už niekoľko rokov – áno, rokov.

Koncom roka 2019 som začala prekladať thajský BL seriál s názvom Dark Blue Kiss ktorý opisoval život dlhoročného páru Peta a Kaa, ktorý mali vedľajšiu úlohu v seriáloch Kiss Me a Kiss Me Again. Vtedy som preložila ich GMMTV špeciál, ktorý bol v podstate zostrih scén z daných seriálov. Zaujali ma a tak som sa rozhodla preložiť aj kvázi pokračovanie ich príbehu – Dark Blue Kiss. Asi už viete kam mierim a preto to poviem narovinu – nebudem pokračovať v preklade. Prekvapnie? Asi nie. Veľa ľudí sa ma naň pýtalo a možno aj teraz sa čudujete, prečo AŽ teraz hovorím o ukončení prekladu, ale keby Ste sa ma na ten seriál spýtali pred mesiacom, odpoveď by bola taká, že ho niekedy, keď bude čas dokončím. Ale keď sa tak nad tým zamyslím, mám venovať svoj čas niečomu, čo sa mi nepáči? Myslím si, že každý prekladateľ hlavne prekladá veci, ktoré ho bavia a musím povedať, že poznám X lepších seriálov, ako je Dark Blue Kiss.

Myslím si, že bola aj moja chyba, že som sa vôbec to Dark Blue Kiss dala, alebo nie? Záujem bol o postavy, ale bol až taký veľký? Asi nie, očividne. Seriál som si v každom prípade pozrela celý a k môjmu rozhodnutiu určite pomohla aj samotná spoločnosť GMMTV, ktorá vydáva BL veci, ale je v skutočnosti homofóbna a má nezmyselné bany pre svojich hercov – prečo aj OBAJA herci z GMMTV odišli – pokiaľ sa nemýlim.

Seriál v každom prípade nájdete preložený buď do CZ alebo SK na gaytitulky, čiže sa nemusíte báť. Myslím si, že DBK je seriál z ktorého som si vzala ponaučenie, že najskôr mám daný seriál omrknúť viac, predtým, ako sa pustím do prekladu. Ako Ste si mohli všimnúť, riadime sa týmto ponaučením, pretože HIStory4 sme vydali už komplet preložený a to isté sa bude v budúcnosti diať aj pri iných veciach. Nechceme, aby sa totiž história DBK opakovala.

 

A teraz k špeciálnej edícii We Best Love!

 

Ak Ste fanúšikom série We Best Love, určite viete o špeciálnej edícii, ktorá sa vysiela. Pôvodne sme mali v pláne obohatiť už hotové titulky o vymazané scény, ale zistili sme, že režisér asi chcel iba propagovať opäť svoj seriál pretože tie nové scény sú fakt sekundové a dosť často sú to iba pohľady, čiže sa nám to z tohto dôvodu vôbec neplatí vydávať.

 

Dúfam, že som Vás príliš nezničila náladu a verte mi, že aj keď DBK padol, stále je tu kopa iných vecí na ktoré sa môžete tešiť!

Škaredé Káčatko a Susannah

6 komentárov k “Dark Blue Kiss a We Best Love ŠPECIÁL”

  1. To vůbec nevadí. U obou dvou člověk o nic nepřichází. Jedno je dramaticky nafouklé a druhé jak zde čtu nemá smysl se koukat. Děkuji a mějte se pěkně děvčata 🙂

  2. Nevadí. Mám na to asi stejný názor 🙂 Doufám že v budoucnu přeložíte I Promised You The Moon, holky, moc vám fandím a díky 🙂

    1. I Promised You The Moon máme v plánoch, takže to určite preložíme, len nevieme ešte presný dátum ukončenia prekladu 🙂 no máš sa na čo tešiť 🙂

  3. Nevadí, těším se na jiné suprové projekty 🙂 a škoda WBL – to se mrknu někde na netu. Mohli by ale pokračovat dále.. jejich příběhy se mi líbily.

    1. No to WBL špeciál je naozaj to isté ako to, čo sme preložili, takže by z našej strany šlo len o posúvanie tituliek pri dlhších pohľadoch, ale dejovo sa tam absolútne nič nové človek nedozvedá, preto to nemá zmysel 🙂 Aj nás to sklamalo, pretože sme sa na to veľmi tešili a dúfali sme, že tam vsunú vystrihnuté scény, ale kde nič tu nič… 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *